תזונה עם דלקת דייברטיקוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/07/2016 | 06:03 | מאת: עמית

שלום, אני בן 32 ולפני כמה ימים איבחנו אצלי דלקת במעי הגס וראיתי שרשמו שמדובר בדייברטיקוליטיס. קיבלתי שני סוגי אנטיביוטיקה וכששאלתי את הרופא משפחה שאיבחן מה הוא ממליץ לאכול בזמן שיש את הדלקת, כי אני מרגיש נפוח אחרי ארוחה אחת וגם אותה אני דיי אוכל בכח. זה מאוד מקשה עליי גם עם נטילת הכדורים כי קשה לקחת כדור אחרי האוכל כשלא רוצים לאכול. הוא אמר לי לאכול יותר סיבים. מצד שני קראתי קצת על והבנתי שדווקא בזמן הדלקת מומלץ להמעיט בסיבים ושהתזונה צריכה להתבסס על מים ומיצי פירות. אז שאלתי היא, מה הוא הנכון? יותר סיבים או פחות? תודה.

שלום טיפול המומלץ סובין ומיים

04/07/2016 | 11:46 | מאת: אני

היי, תודה על התגובה. לא היו לי ממש בעיות לפני (גם לא של עודף משקל) ככה שאני לא מכיר יותר מדיי, אבל מקריאה על סובין אתה בעצם אומר שמה שמומלץ זה לחם (עם סובין) ומים?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה