יציאות ריריות לתינוק בן 7 ח'

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/06/2016 | 20:43 | מאת: יעל

שלום, בני ניזון מנוטרימיגן מגיל שבועיים עקב אי סבילות לחלבון חלב פרה. נבדק ע"י שני אלרגולוגים ואין אלרגיה לחלב, בוטנים וביצים. לפני כחודשיים בערך סבל ממחלה ויראלית שהחלה עם הקאות בלתי פוסקות והמשיכה לשלשולים ריריים שנמשכו למעלה משבועיים. באמצע נתתי פירות (תפוח ובננה)- דבר שליבה עוד יותר את השלשולים הריריים. אנט' לא עזרה. כל התרביות לחיידקים ווירוסים חזרו תקינות, כולל ס.דם. לאחר שלושה שבועות כמעט חזרו היציאות למצב תקין. מאז, מדי פעם יש יציאות מעט נוזליות אך רובן ללא ריר כלל. שמתי לב שלאחר שאני נותנת פירות(תפוח/אגס) מופיעה לעיתים יציאה רירית. כך היה היום- היתה יציאה רירית שעה לאחר מתן מעט אגס. אינני מבינה מה הסיבה לכל היציאות הריריות. ב"ה הוא פעיל וחיוני ועולה במשקל (8.200 לפני שבוע בערך). הייתכן כי הוא רגיש לפירות? יש דבר כזה? זה שכיח? מצ"ב צילום של היציאה היום בעקבות הפרי שאכל. תודה רבה!

העונים לפורום אינם גסטרואנטרולוגים המתמחים בילדים עלייך לפנות באופן מסודר לבירור אצל גסטרואנטרלוג ילדים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה