כאבי בטן אשר ממשיכים לאחר אשפוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/06/2016 | 15:53 | מאת: הדר

שלום רב, לאחר אשפוז של 11 יום בבי"ח עקב דלקת ואבנים בכיס מרה + כאבים עזים בבטן. לאחר בדיקת MRI + אולטראסאונד חוזר, נמצא כי אין עדות פתולוגית במעי הגס והדק. יחד עם זאת, נמצא כי עדיין יש דלקת ואבנים בכיס מרה ועל כן הוחלט להסירו. טרם עברתי את הניתוח. כמה חודשים לאחר האשפוז והבדיקות הנ"ל, קיבלתי אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין 1,500 מ"ג ליום * 10 ימים, בגין טיפול בסינוסיטיס. במהלך 10 ימים אלו, הבטן שלי חזרה למצב רגיל והתופעות נעלמו כלא היו. יום לאחר שסיימתי את הטיפול הנ"ל, הבטן שלי חזרה לאותו המצב - כאבים, נפיחות, דקירות, התכווצויות. בנוסף, אציין כי נכון לעכשיו, הכאבים באיזור כיס המרה הינם מזעריים לעומת הכאבים בבטן. שאלתי היא: אם בזמן שלקחתי אנטיביוטיקה לטובת טיפול במשהו אחר (סינוסיטיס) ובזמן הזה הטיפול האנטיביוטי עזר גם לבטן שלי, האם זה אומר שאכן כן ישנה דלקת במעי הגס ואולי אפשרי רק לאבחן אותה ולטפל בה? בתודה מראש, הדר

לדבריך בזמן שנטלת אנטיביוטיקה חשת יותר טוב- אז סביר להניח שעזר אבחנה? לפנות באופן מסודר לגסטרואנטרולוג

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה