גזים ואי נוחות בבטן........

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/06/2016 | 18:36 | מאת: לירן

שלום ד"ר. אני בן 37, בריא בדר"כ, ללא בעיות רפואיות במשפחה. בחודש האחרון סובל מאי נוחות ביטנית (לא כאבים של ממש), הכוללים גזים מרובים ותחושה של שרירים כואבים באזור הבטן העליונה, סמוך לחיבור עם החזה, באזור הסרעפת. אין שינוי ביציאות. ניתן לעורר את הכאב כאשר אני מחזיק את הבטן פנימה או מותח אותה החוצה בניפוח אויר. בנוסף, ולהערכתי קשור, נשימה שטחית ומהירה כאשר בעת הוצאת האויר אני מרגיש צורך לנשום מיידית שוב. שאלתי, האם יכול להיות קשר בין קשיי הנשימה לבין הגזים? האם להערכתך ייתכן שמדובר בסרעפת מכווצת שיוצרת את הגזים? האם בגילי ובמצבי ריבוי גזים יכול להעיד על מחלה חמורה? אשמח לשמוע מה דעתך

לא ניתן לאבחן במסגרת פורום יש לפנות לרופא משפחה. יש בירור שצריך לבצע במקרה של קשיי נשימה ובהמשך בדיקה ע"י רופא גטסרואנטרולוג

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה