רפלוקס קיבתי ושטי עם דלקת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/04/2016 | 14:25 | מאת: אברהם

שלום, בני ערך בדיקת גסטרוסקופיה לפני חודשיים בבדיקה עצמה נמצא על רפלוקס קיבתי ושטי עם דלקת משנית לכך כיום בני מטופל בכדור בשם לפני פסח קיבלנו את התשובות של הפתולוגיה אשר אומר שדרגת הדלקת "קלה"(אשר לקחו דיגמה מהמקום) יותר משראה הרופא בעת הבדיקה עצמה בעין עכשיו השאלה שלי האם לבני יהיה בעתיד בעיות עם הוושט הרופא יזמין אותנו לערוך שוב את הבדיקה בתקווה שהדלקת חלפה לה עקב הטיפול בתרופה אומפרדקס 20מ''ג פעמים ביום עכשיו אם הדלקת לא תחלוף ועדיין תהיה בוושט(האם הכדור הזה מסוגל לרפא את הדלקת?) האם זה מסוכן ? האם יהיה לו בעיות בעתיד אני ממש חושש ודואג לו מכיוון שאני יודע כאשר יש חומציות בוושט זה עלול לגרום להתפתחות סרטני אני ממש מפחד שלא יסבול מסרטן בוושט ? בתודה,אברהם

30/04/2016 | 22:24 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

טיפול באומפרדקס באופן כללי מצליח לרפוי הדלקת בוושט. ממליץ מעקב רופא גסטרו, טיפול באומפרדקס והפסקת עישון במידה והוא מעשן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה