בדיקת אי סבילות ללקטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/04/2016 | 12:40 | מאת: עינת

שלום, אני בת 32 אסתמטית בקרע. סובלת מכאבי בטן כבר קרוב לשנה כל הבדיקות (דם, אולטרסאונד, בדיקה אצל רופא גסטרו) הכל תקין. נשלחתי לבדיקת אי סבילות לקטוז. אותה ביצעתי אתמול. קראתי בעלון את כל ההנחיות לפני הבדיקה.. שם היה רשום להיות בצום 12 לא לקחת אנטיביוקטיקה 10 ימים לפני. אך לא צוין דבר לגבי פרוביוטיקה. בבדיקה יצא שיש לי "אי סבילות יתר ללקטוז" (התוצאה במכשיר ששאפתי לתוכו הראה תוצאה 135 לאחר שעה משתיית החומר) האם ישנה אפשרות שהתוצאה אינה נכונה כי לקחתי יום לפני פרוביוטיקה ??? (לקחתי כי הייתי עם וירוס של הקאות ושילשולים) לצערי לא עלה בדעתי ליידע מישהו לגבי זה.

21/04/2016 | 13:04 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

פרוביוטיקה יכולה לשבש תוצאת הבדיקה! נא להגיע עם התוצאה לרופא גסטרו מטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה