בעיית ושאלות על רפלוקס מתמשך

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/04/2016 | 16:18 | מאת: אמנון

שלום לרופאים הנכבדים. אני סובל כשנתיים מרפלוקס, מטופל במרפאת גסטרו ו-2 שאלות לי אליכם: א) החלפתי לאחרונה תרופה מקונטרולוק לנקסיום, האם תיתכן נסיגה במצב הרפלוקס בגלל החלפת התרופה והאם זה זמני עד התייצבות? ב) אין לי את אותה שריפה שמאפיינת צרבת אלא רק פגיעה בגרון, צרידות, גוש ויובש בגרון מופיעות דווקא כמה שעות אחרי האוכל או כשאני "מאחר" לאכול יחסית לשעות שאני רגיל לאכול. האם הן חלק מתופעות הרפלוקס המוכרות? והאם הן שייכות לסוג רפלוקס מסויים? תודה אמנון

17/04/2016 | 16:39 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, אין בעייה עם החלפת הכדור. נקסיום הוא טיפול יותר פוטנטי. לגבי הגרון- יש מצב שהתחושה שלך קשורה חרפלוקס אך ממליץ לך להיבדק אצל רופא א.א.ג

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה