האם צליאק? אמא היסטרית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/04/2016 | 09:37 | מאת: אמא היסטרית

שלום, הבן שלי בן 4.5 והוא עייף כל הזמן. עברנו המון בדיקות (מעבדת שינה וכדומה) עד שביצענו בדיקת דם וראינו שההמוגלובין שלו נמוך (9.6). בבדיקת TransGlutaminase הערך היה גדול מ-100 (immunoglobulin A הינו 172.1 שהינו בטווח הנורמה). האם לפי בדיקת דם זו ניתן לקבוע כי הוא חולה בצליאק? נאמר לנו שצריך לבצע ביופסיה למעי על מנת לוודא. עד לביצוע הבדיקה - האם ניתן לבצע בדיקות דם נוספות על מנת להיות בטוחים? תודה מראש

17/04/2016 | 16:31 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

ניתן לבצע עוד נוגדנים כמו אנטי אינדומיזיאל ואנטי גליאדין. אין מנוס מביופסיה!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה