שתייה קרה במהלך הארוחה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/03/2016 | 16:17 | מאת: אנונימית

תמיד ההורים היו אומרים לי שזה לא בריא ואף מסוכן לשתות שתייה קרה בזמן הארוחה ואחריה, במיוחד אם האוכל הוא חם או שומני. אף פעם לא הבנתי למה ומהי בדיוק הסכנה אך אומרים שזה משהו שקשור למעי. אני הרבה פעמים שותה כוס של מיץ, מים או כל דבר אחר בזמן הארוחה ורוב האנשים שאני מכירה שותים קולה או מיץ במסעדות או כשהם מזמינים פיצה ולא שמעתי שזה פגע במישהו. האם זה באמת יכול לגרום למשהו רציני?

שלום לך, אין סכנה בהרגל הזה. אפשר לשתות מתי שרוצים. במהלך האכילה של אוכל מוצק השתיה מערבבת ומוהלת את התוכן ומגדילה את נפח הקיבה. לכן יש הממליצים לא לשתות במהלך הארוחה. זו המלצה, לא התראת סכנה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה