בעיה בבדיקת גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/03/2016 | 15:08 | מאת: איש אחד

שלום . אני בן 40. משקל תקין. אמור לעבור בדיקת גסטרוסקופיה בעוד חודש בערך. הבעיה היא שאני אסטמתי, וסובל מנזלת אלרגית, ועוד כמה בעיות אף-אוזן-גרון, בעיקר אף וסינוסים . אני נושם כמעט רוב הזמן דרך הפה מאז הילדות (אינסטיקטיבית), ואני חושש מאוד שתהיה לי בעיה רצינית לנשום בזמן בדיקת הגסטרוסקופיה. האם יש איזושהי דרך להתגבר על בעיה כזו. האם יש אפשרות לבצע את הבדיקה במצב של עירנות, רק עם הרדמה מקומית, כדי שאוכל להתרכז ולנסות לנשום דרך האף ? מקווה שנתקלתם במקרים כאלו, כדי שאוכל לקבל פתרון שיעזור לי לעבור את הבדיקה. תודה.

שלום רב, ניתן לבצע את הבדיקה רק באילחוש מקומי בלוע, אך לרוב הנבדקים מעדיפים להרדם כדי לא לחוש בתחושות הבדיקה. מציעה לשקול את הבדיקה בהרדמה בנוכחות מרדים, כי אז תהיה תשומת לב מלאה לדרכי הנשימה ולא יהיה מקום לחשש.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה