פיענוח mri

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/03/2016 | 23:31 | מאת: דנה

שלום! בת 23 חולת קרוהן מזה 4 שנים של מעי דק אילאום סופי ומעי גס בעיקר מימין. הופנתי לבדיקה בכדי לדעת מה מצב ההיצרות ואורכה לשם המשך טיפול. כיום, מטופלת ביומירה 40 מ"ג פעם בשבוע. ממצאים: באילאום הטרמינלי מודגם עיבוי קצר באזור השסתום האילאו-צקאלי עם הרחבה פרוקסימלית של לולאות המעי הדק עד 3 ס"מ עם פקאליזציה של לולאות אלו. מודגמת לולאה פרוקסימלית יותר, מעובה לאורך של כ-7 ס"מ. יש הרחבה פרוקסימלית גם ללולאה זו. לאחר הזרקת חומר ניגודי נצפית האדרה של הסגמנטים המעורבים. אין עדות למורסות, פיסטולות או סימני חסימה. אין מיימת. כבד – בגודל ומרקם תקין. כיס המרה , הטחול , הלבלב , האדרנלים ללא ממצא. אין לזהות גושים בבטן העליונה. הכליות בגודל ומבנה שמורים. אברי האגן המודגמים שמורים. סיכום : מחלת קרוהן לסירוגין באיליום הטרמינלי עם אלמנט חסימתי הבולט יותר בבדיקה הנוכחית. תודה!

18/03/2016 | 23:34 | מאת: דנה

רציתי לדעת מה משמעות הממצאים בmri

שלום רב התשובה היא: "מחלת קרוהן לסירוגין באיליום הטרמינלי עם אלמנט חסימתי", כלומר מחלה דלקתית במעי הדק הסופי עם היצרויות במעי הדק, היכולות לגרום לחסימה. אנא פני לרופא המטפל להמשך התייחסות וטיפול.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה