שינוי מוזר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/03/2016 | 09:53 | מאת: בנימין כהן

אבי בן 80 מערכת עכול תקינה יציאה פעם פעמיים ביום רגיל עד לפני דנה. עבר ניתוח הרניה מפשעתי רחב. מאז חל שינוי הוא יכול מספר ימים חציאות רגילות ופתאום שלשולים הצבע לא צהוב. אלא חום! לוקח לופרמיד וזה עוזר. היציאות בזמן שאין שלשול רגילות. זה קורה בדרך כלל בהוקר עם הקימה או בערב. שאלותי האם בניתוח הרניה יכול להגרם שינוי במצב המעיים שיגרום סוג רפיון כזה? האם זה יכול לסמן בעיה פנימית במעי? לפני 3 שנים קולונסקופיה תקינה. אנדוסקופיה לפני שנה כיבים בתרסריון מקבל לוסק. באולטקאסאונד אבני מרה מלפני שנים ללא התקפים. לאיזה כיוון לחפש? תזונה רק מוצקים שמנו לב שיש מרווח גדול בין הארוחות זה מחמיר. אבל זה קשה להאמין שזו הסיבה. אולי יש בענה בסוגרים? אבל זה לא שלשול רציף יש רצף ימים תקינים לגמרי. אובדי עצות ממש. יש מצבים שזה ממש בורח לו. אני נוטה לחשוב שהוא מאבד שליטה בסוגר. הוא משתמש בבידה ולדיתי זה הרסני וגורם לחולשת הסוגר הוא עקשן מאוד מסרב לשנות הרגל זה. הצעתי להפסיק לזמן מסוים ולראות מה קןרה. . ואןלי זו הסיבה? נודה על כיוון בדיקה אפשרי. תודה

17/03/2016 | 13:46 | מאת: שלום רב

שלום רב, בהחלט יתכן שמדובר בהפרעה בסוגרי האנוס, או צניחה רקטלית. מומלצת בדיקה אצל פרוקטולוג.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה