ריפלוקס משמעותי שנמשך כשנה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/03/2016 | 20:34 | מאת: צלי

סובל מריפלוקס מזה כשנה.בצקות בגרון.בצעתי בדיקת גסטרו וניטור חומצה עם קפסולת בראבו.הבדיקה מעידה על 55 ארועי ריפלוקס ביממה.מטופל עם מינון מקס' של נקסיום (40 מ"ג פעמיים ביום).ללא הטבה.שיניתי תזונה והרגלים מזה כשלושה חודשים וגם ללא הטבה.הגסטרו שלי אמר לי שבמצבי ככל הנראה אצטרך ניתוח אולם באותה נשימה אמר שלא ממליץ.אשמח לדעת מה הסיכונים והסיכויים להצלחה בניתוח שכזה ? תודה מראש

שלום רב, ברפלוקס שאינו מגיב טוב לטיפול תרופתי - יש סיכון שלא יגיב טוב גם לניתוח. סיכוני הניתוח קשורים לחווית ההרדמה והניתוח עצמו - על כך תוכל לשמוע מהמנתח עצמו. מבחינת מע' העיכול - הניתוח יכול לגרום להפרעת תנועה בושט במהלך החיים.

17/03/2016 | 17:15 | מאת: צלי

תודה על התשובה. אם טיפול תרופתי ב-PPI לא עוזר וניתוח לא בטוח כלל שיצליח לעזור ויגרום בעיות אחרות ארוכות טווח.במה הרפואה הקונבציונלית יכולה לעזור? אני ממש סובל ומתוסכל.בקושי מצליח לדבר והגרון עם בצקת חריפה כבר המון זמן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה