כאבים ודלקת בקיבה ותרופות להורדת חומציות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/03/2016 | 12:46 | מאת: מיכאל

שלום רב, רציתי לשאול שאלה כי אני כבר מבולבל לגמרי. עברתי ניתוח לתיקון בקע ב-9.11.2015 (לפני כ-4 חודשים) אחרי התיקון הייתי קצת בחרדה ואכלתי לא כל כך מסודר, גם עישנתי (הפסקתי כבר). אחרי כחודשיים התחילו כאבים באים והולכים בקיבה, הלכתי לרופאה משפחה ששלחה אותי לבדיקת נשיפה של הליקובקטר. הבדיקה יצאה שלילית. היא רשמה לי אומפרדקס ושלחה אותי לדרכי. אחרי יומיים על אומפרדקס הכאבים החמירו והתחילו להיות במשך כל היום (במיוחד כרבע שעה אחרי האוכל וגם שתיית מים כאבה לי). ירדתי כ-10 קילו. הלכתי לגסטרואנטרולוג ששמע את כל מה שאמרתי ורשם לי זרידקס, חקרתי הפעם באינטרנט וראיתי שזו תרופה שעובדת על אותו עיקרון של אומפרדקס ולא לקחתי. הוא גם שלח אותי לבדיקת גסטרוסקופיה (עדיין לא עברתי) וקבע שיש לי unspecified gastritis. אחרי כאבים קשים התפניתי למיון שם קבעו שהתייבשתי בצורה קשה וטיפלו בי בתרופת ppi (מעכבי משאבת פרוטונים) לוריד. לא יודע מה שם התרופה כי רשמו רק ppi במכתב שחרור. השיפור היה מיידי, תוך לילה הכאבים פחתו. אני כבר יומיים אחרי, למרות שהכאבים חוזרים לקדמותם, עדיין יש סוג של הקלה. איך אני מקבל תרופה שמבוססת על ppi ולא על חוסמי חומצה? יש אולי משהו בלי מרשם? מרגיש שבגלל שהתרופה יותר יקרה מהאומפרדקס לא נותנים לי גישה אליה (הרופאת משפחה אמרה שלא יכול להיות שאומפרדקס עשה לי רע, במילים האלה).

13/03/2016 | 13:02 | מאת: מיכאל

טוב אני רואה שלא יצאתי חכם ואומפרדקס זה גם ppi. מוזר. עדיין מבולבל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה