פצעים במעיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/03/2016 | 18:38 | מאת: רון

שלום , רציתי לדעת האם צריכת אדוויל/איבופן/ אדקס (או כל כדור שהחומר הפעיל בו הוא איבופרופן) בשילוב עם אספירין , במשך תקופה של בערך 3 שבועות עד כחודש במינון גבוה (כל יום לפחות 5 כדורים של 400 מג) יכולים ליצור כיב במעיים ? אם כן האם זה משהו שעובר לאחר הפסקת נטילת הכדורים ? והאם הסיכויים נוטים יותר לכך שזה יצור כיב בקיבה ? או שהסיכויים גדולים יותר לכיב במעי הדק ? השאלות נעשות במסגרת מחקר , תודה.

התרופות מקבוצת האנטי-דלקתיים לא סטרואידלים יכולות לגרום לפצעים / כיבים בקיבה ואף במעי הדק (יותר בקיבה ובתריסריון). לאחר הפסקתם הגוף מתקן את הרירית הפצועה כעבור זמן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה