בדיקת דם Celiac Screen

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/11/2015 | 15:38 | מאת: תומר

שלום רב, לאחרונה ערכתי בדיקת דם לאבחון צליאק, והתוצאה שקיבלתי אמנם הייתה בתווך (3.5 מתוך ארבעים), אך הייתה נמוכה מאוד. האם תוצאה זו מעידה על רגישת לגלוטן? והאם יש חשיבות לעובדה שמדובר בנתון נמוך? אציין ששבועיים לפני הבדיקה נמנעתי ממזון עם גלוטן למספר ימים, אך בשבוע שקדם לבדיקה חזרתי לצרוך גלוטן באופן רגיל כדי לא לפגום באמינות הבדיקה. תודה רבה

לפי תיאורך הבדיקה בטווח התקין. עם זאת מציע לפנות לרופא המטפל - אבחנה ברפואה לרוב אינה מבוססת על נתון אחד בלבד

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה