שאלות לגבי גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/11/2015 | 15:01 | מאת: רעיה

שלום.אמי בת 83.ברקע פרפור פרזדורים.נוטלת פלביקס.אמורה לעבור גסטרוסקופיה במכון גסטרו באופן אמבולטורי בבית חולים. נאמר לנו שצריך להפסיק נטילת פלביקס כמה ימים לפני הבדיקה,אך לא נאמר בדיוק בכמה ימים מדובר ולא שאלתי.יש לי 2 שאלות : כמה ימים לפני הבדיקה יש להפסיק לקחת פלביקס ? באיזה חומר מתשטש משתמשים בדרך כלל לביצוע הבדיקה? תודה

בכל הנוגע להפסקת טיפול בתרופות נוגדות צימות (כדוגמת פלביקס) לפני בדיקה מומלץ להיוועץ ברופא המשפחה. בכל אופן ההפסקה תלויה בהתוויה לנטילת התרופות ואינה רוטינית. לסדציה משתמשים במגוון תרופות - ביניהן פנטניל, דורמיקום, פרופופול

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה