טיפול תרופתי למעי רגיז?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/09/2015 | 22:01 | מאת: יוסי

שלום. אני סובל ממעי רגיז שמתבטא בשלשולים ויציאות מרובות במהלך היום. רופא הגסטרו רשם לי אלטרולט לטיפול יום יומי, בתקווה שהתרופה תגרום לתופעה של עצירות, ובכך תמתן את תופעת השלשולים. לצערי התרופה הזו מכילה בין מרכיבה גם לקטוז. ומכוון שיש לי רגישות מסוימת ללקטוז, התרופה דווקא מחמירה את השלשולים, ובמקום להרגיע אותם התרופה דווקא מחמירה את הבעיה. האם תוכלו בבקשה להמליץ לי על תרופה אחרת בעלת אפקט של עצירות?. תרופה שאינה מכילה לקטוז. בכדי שאוכל להתייעץ לגביה עם הרופא שלי.

שלום לך אלטרולט אמור להרגיע את פעילות המעי ולאו דוקא לגרום לעצירות. על מנת לעצור את השלשול נסה STOP IT - לופרמיד, עד להתייעצות עם הרופא המטפל שלך. כמו כן הרבה באכילת אורז. חג שמח

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה