הליקובטר וגסטריטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/09/2015 | 17:23 | מאת: רינת

עשיתי בדיקת גסטרו אחרי חודשיים של בחילות וצרבות חזקות. בגסטרו היה רשום chronic nonspecific gastritis שלפי התשובה אני הבנתי שזה דלקת כרונית ללא סיבה מסוימת. אבל בדגימה לא מצאו הליקבטר. בבדיקת נשיפה יצא חיובי 8.5. הרופא נתן לי בעצם טיפול להילקבוקטר (מה שנקרא צאנס אחרון) לאחר שהיה לי כבר את החיידק לפני שנתיים ולקחתי את כל הכדורים שקיימים. הוא נתן לי טאבניק 0.5 מ"ג פעמים ביום. דוקסולין 2.5 מ"ג פעמיים ביום נקסיום וקל בטן. עכשיו השאלה אם יש גסטריטיס זה בעצם הטיפול הנכון ?? אני לוקחת את זה כבר שבוע ואחרי כמה ימים יש לי בחילות והקאות האם זה יכול להיות קשור לתופעות לואי של הכדורים או שכנראה הכדורים לא עוזרים ? הוא אמר לי לקחת את הכדורים שבועיים . והוא אמר שאם זה לא יעזור אין מה לעשות אבל האמת שאי אפשר לסבול יותר הבחילות מאוד קשות .

שלום לך. התופעות הן כנראה משניות לאנטיביוטיקה. הטיפול נכון להכחדת החיידק. טיפול בנקסיום בלבד ירגיע את הדלקת. כך שאם הטיפול בשתי האנטיביוטיקות בלתי נסבל - אפשר להשאר רק עם נקסיום. חג שמח

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה