התייעצות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/09/2015 | 21:30 | מאת: יוסי

אני מטופל שנים במעקב אצל רופא גסטרו, בשל כאבים באזור הבטן/קיבה עם שלשולים וכו' עשיתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה מספר רב של פעמים בעבר. לפי פסיקת הגסטרו בעבר ולאחר שלילה של ממצאים האחרים, נאמר לי כי יש לי מעי רגיז עם בעיה תפקודית קשה. עם השנים המצב השתפר אך לאחרונה שוב התחילו לי שוב כאבי בטן ושילשולים, ניגשתי לרופא המשפחה ורופא גסטרו והומלץ לי על גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה. אני קצת אובד עצות כי אין לי בזמן הקרוב רופא גסטרו באזורי. הגסטרוסקופיה יצא תקין. אשמח לעזרה לגבי הממצאים של הקולונוסקופיה. בקולונסקופיה באחד מהממצאים רשום: "קטעי רירית מעי הגס המראים קריפטות שמורות, בצקת קלה וזקיקים לימפטיים בלמינה פרופריה. הממצאים בלתי ספציפים". מה זה אומר? האם זה תקין? ואם לא מה עלי לעשות? ומה הטיפול הרפואי(אם בכלל) אני צריך לקחת? בבקשה אשמח לתשובתה ועזרה,

שלום לך. אתה מציג תשובת ביופסיה של המעי הגס והיא בגדר הנורמה. אין ממצא פתולוגי. שנה טובה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה