שאלה למומחים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/08/2015 | 08:34 | מאת: סול

אני בת 28.כבר כמה ימים שאני מרגישה כאב בבטן העליונה.בעבר זה לא קרה לי.לרוב זה מגיע לאחר אכילה.מרגישה נפיחות וקושי להירדם מכיוון שלא מוצאת תנוחה מתאימה מרגישה שמיצי הקיבה עולים לי,שכיבה ישיבה עוזרת לי.כמו כן תופעת הגרפסים מציקה לי אפילו כאשר איני אוכלת משהו ,זה מתרחש לאחר שתיה. אין לי השמנת יתר,בנוסף אני לא צורכת מזונות שומניים או חריפים יתר על כן צריכת אלכוהול שלי מאוד מתונה. זה מזכיר לי סימפטומים של מחלת הריפלוקס.כמובן שקבעתי תור לרופא אך רציתי לשמוע את דעתם.תודה

18/08/2015 | 11:11 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

יש שלוש גישות מקובלות : 1. התחלת טיפול בתרופה נוגדת חומצה ולראות אם יש שיפור 2. בדיקת נשיפה לחידקה הליקובקטיר 3. גסטרוסקופיה לראות דלקת בושט או בקע

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה