בחילות והקאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/04/2015 | 12:25 | מאת: נוריתי

שלום רב, מזה כחודש וחצי אני סובלת מבחילות והקאות ללא כאבי בטן. אחרי חודש של הקאות ופראמין עשיתי גסטרוסקופיה ושם מצאו אצלי כיב קטן בתריסריון וגסטריטיס. הפסקתי עם הפראמין והתחלתי לקבל אומפרדקס 40 מ"ג פעם ביום בבוקר וההקאות חלפו. נשארו קצת בחילות. לא קיבלתי אנטיביוטיקה כי ההליקובקטור היה שלילי. לא היו ממצאים חריגים במערכת העיכול ב-US וב-CT. גם לא בבדיקות הדם. לפני מספר ימים התחלתי להקיא שוב, אחרי שבועיים של אומפרדקס (לא הפסקתי לקחת אותו). יש לי שתי שאלות: האם סביר שהמצב יחמיר תחת שימוש באומפרדקס? רציתי לשאול האם לא היה סביר בכ"ז לקחת אנטיביוטיקה בגלל הגסטריטיס? האם יש עוד משהו שאפשר היה לתת לי כדי להקל עלי? תודה רבה מאוד נורית

15/04/2015 | 19:40 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , יש אופציה שהצב יחמיר תחת אומפרדק. במצבים אלו ניתן לשנות לתרופה אחרת כמו נקסיום ,לנטון וכו.אין אינדקציה למתן אנטיביוטיקה בלי חיידק . יש מקום לשקול גסטרוסקופיה חוזרת על מנת לראות רפוי של הכיב. רפואה שלמה!

21/04/2015 | 23:51 | מאת: נוריתי

שלום רב ותודה רבה על תשובתך. אכן הרופא נתן לי קונטרולוק במקום האומפרדקס במינון של 20 מ"ג ליום. הצרה היא שתחת טיפול זה התחילו כאבים בבטן העליונה, שלא היו קיימים קודם. האם יתכן וזו החמרה של הכיב? האם כדאי להעלות את המינון ל-40 מ"ג ליום כמקובל בכיב תריסריון? תודה רבה מאוד על העזרה! נורית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה