שתייה בטעות של חומר ארוזיבי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/03/2015 | 20:26 | מאת: דפנה

בת 25. עברתי טיפול שיניים, שבמהלכו שטפו עם חומר חיטוי חזק (גלוטריל אלדהיד), את מפתחי התעלות. אח"כ שטפו את חומר החיטוי עם המים מהמקדח. והתמיסה של מים + חומר החיטוי ניקוו לי בגרון, ובטעות בלעתי את זה, במקום שישאבו את זה. הרגשתי מין ארוזיה קלה. וגם עכשיו, 24 שעות אחרי, אני עדיין מרגישה צריבה בוושט. אני מניחה שנוצרה ארוזיה. לא יודעת מה גודלה, ומה עומקה. שאלותיי אלייך 1. האם הרירית מסוגלת לתקן את הנזק של החומר הראקטיבי ואגרסיבי הזה ? 2. מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לתיקון, וממה להמנע כדי לא להכביד על המקום ?

לום אין כל צורך בטיפול אין מקום לדעגה חומר הזה לא פוגע קשות זה עובר לבד ללא פגע

15/03/2015 | 12:35 | מאת: דפנה

1. מאז כבר עברו 5 ימים, ואני גם מרגישה מאז קצת דפיקות לב מורגשות, ולעיתים קוצר נשימה קל. האם יכול להיות שנפגע עצב הואגוס שנמצא במערכת העיכול, למשל בשסתום בין הוושט לקיבה, ושם משפיע על עיצבוב הלב ? אני לא יודעת אולי זה גם קשור לקרדיולוגיה או לריאות ? 2. וכמה זמן יכול לקחת למערכת תאי האפיתל ושאר המרכיבים באיזור בשסתום הוושט, כדי לתקן את הנזק מכוויה כימית כזו ? האם זה ענין של ימים, או שבועות או חודשים ? אני שואלת כמובן רק בממוצע, וברור לי שאי אפשר לנבא במקרה הספציפי של כל אדם.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה