ריפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/03/2015 | 07:59 | מאת: תמי

שלום בת 38 , כבר שנים שיש לי צרבות מידי פעם תלוי מה אני אוכלת וחששתי לעשות את הבדיקה גסטרוסקופיה. לבסוף באוגוסט האחרון ביצעתי את הבדיקת גסטרוסקופיה לקיבה הכל היה תקין למעט ריפלוקס. כשבדקתי את הניירת שקיבלתי ראיתי רק את הרישומים שהכל תקין ולא שמתי לב שרשום באבחנה ריפלוקס. רק לאחר חצי שנה הלכתי לרופאה למשהו אחר ועדכנתי אותה לגבי הבדיקה והיא ראתה שיש רפלוקס ונתנה לי אומפרדקס. אני חוששת שאולי זה שעברה חצי שנה ולא טיפלתי גרם לנזק נוסף, האם יש צורך לעשות שוב הבדיקה? אתמול בלילה התעוררתי עם מין קושי מסויים בחזה שהגיע עד הלסת וזה הורגש יותר כשבלעתי רוק.. האם יש קשר? אני גם משתעלת כבר חודשיים, השיעול התחיל כשהיתה לי קצת שפעת והוא היה עם ליחה צהובה ועכשיו ליחה לבנה אבל עדיין ממשיך בעיקר בשעות הערב. (כרגע אני לוקחת אומפרדס, וגם פליקסונז לאף ונוסידקס שרופאה אחרת רשמה לי, חשבתי שאולי זה היה תופעת לוואי של אחד הכדורים) אשמח לקבל תשובתכם

שלום האבחנה ברורה ואין צורך בבדיקות נוספות יש לקבל טיפול באומפרדקס פעמיים ביום 20 מג לחודשיים ולהיות במעקב רופא גסטרו בקהילה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה