תוצאות ביופסיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/02/2015 | 10:26 | מאת: הילה

אני בת 29, בריאה בד"כ וסובלת מכאבי בטן(תחתונה בעיקר, אך גם סובלת מצרבות), תחושת נפיחות וכבדות כבר כמה שנים ..טופלתי ע"י רופאת גסטרו ששלחה אותי לעשות גסטרוסקופיה וסיגמואידסקופיה. בסיגמו' הכל היה תקין והיא לא ראתה שום ממצא מיוחד, בגסטרוסקופיה גילתה בקע סרעפתי קטן+ נלקחה ביופסיה מהתרסריון והתוצאות שלה הן: Increased intrapepithelial lymphocytes (about 25-30% in villous tips) with no evidence of villous atrophy. הרופאה אמרה שזה לא צליאק, אבל כדאי לי להמנע מגלוטן לתקופה. לא ברורות לי התוצאות של הביופסיה ואני אשמח אם תוכלו לשפוך קצת אור מה זה יכולהיות... תודה רבה

יכול להיות צליאק. חשוב רמת הנוגדנים בדם. יכול להיות משנית לדלקת בקיבה הנגרמת ע"י הליקובקטר התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

09/02/2015 | 08:08 | מאת: הילה

עשיתי את הבדיקת נשיפה ואין לי. נוגדנים בדם גם עשו, לפי מה שהבנתי הבדיקה לא מהימנה בגלל רמת ה Immunoglobulin A שאצלי מופיעה נמוכה (69.4) - כל שאר הבדיקה מראה שאין צליאק. היית ממליץ על פאנל בדיקות דם אחרות ..? תודה !!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה