הליקובקטור פילורי בהריון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/02/2015 | 08:23 | מאת: אפרת

שלום רב אני בהריון בחודש תשיעי ואתמול אכלתי כמה ביסים מעוגה בצלחת של מישהו שגיליתי עכשיו שהוא סובל מהליקובקטור פילורי, מה הסיכויים שנדבקתי בחיידק? ומהי ההשפעה על העובר במקרה וכן נדבקתי? תודה רבה

רובנו נדבקים בחיידק בילדות. רוב האנשים אסימפטומטים. יתכן שאת נשאית של החיידק כמו רוב האוכלוסיה. בד"כ כשאין סימפטומים לא בודקים המצאות החיידק . לא מכיר השפעה על העובר. במידה ויש סימפטומים של כאבי בטן ניתן לבצע תבחין נשיפה. עדיף לאחר הלידה. במהלך הריון ניתן לתת תרופות כגון לוסק להקלת הסימפטומים. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה