שינוי תזונה בחולה סיעודי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/01/2015 | 00:06 | מאת: בנימין

שלום חולה סיעודי שמוזן ב - ג'יביטי (מזון יחיד) דרך פג ובאופן פתאומי (ייתכן בטעות) קיבל במקום זה אוסמלייט. האם זה עלול לגרום לבעיות בעיכול? האם זה יכול לגרום לבעיות בספיגה ו/או ריפלוקס וכדומה? כמו כן, איך אפשר לדעת אצל חולה סיעודי שלא ממש מתקשר באם יש לו בעיות של ריפלוקס כתוצאה מפעילות לא תקינה של השוער הוושטי? במיוחד אם ריפלוקס עלול לגרום לשאיפת תוכן קיבה/אספירציות? תודה

החזר קיבה ושט פתולוגי עלול לעיתים בהתאם לחומרתו להיות חלק מהגורמים לאספירציה. לפיכך רצוי להזין בכמויות קטנות, בישיבה וכו'. רצוי לפנות לייעוץ תזונה מסודר וקבלת הדרכה על על אופי השימוש וההזנה דרך הפג. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה