כיבים בושת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/12/2014 | 12:47 | מאת: ירון

בדיקת גסטרוסקופיה עקב כאבים בחזה גילתה כיבים בושת (שנגרמו ככה"נ מלקיחת נורופן). אחת התרופות שנרשמו היא אולסניק (sucralfate)- כדור של 1 גרם 3 פעמים ביום. האם במקרה זה מומלץ למוסס תרופה זו במים בעת לקיחתה או לקחת כמו כל כדור אחר? תודה מראש

28/12/2014 | 13:37 | מאת: ירון

ובאותו הנושא, איך בדיוק גורם הנורופן לכיבים בוושט?

נורופן אכן יכול לגרום לכיבים במערכת העיכול, בטעות, כפועל יוצא של דרך מנגנון פעולתו. הדבר קורה יותר בקיבה ובמעי הדק, פחות בוושט. סוקרלפט אפשר לקחת בכדורים מרוסקים, כך שייוצר ציפוי על הכיבים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה