פג

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/10/2014 | 13:04 | מאת: יעל

שלום האם כשמבצעים פג לאדם מבוגר אוטומטית נותנים טיפול אנטביוטי למניעת זיהומים במקום החתך? והאם אדם שמקבל ונקומיצין דרך הפה (בגלל בעיה אחרת) במינון של 2 גרם ליום, זה יכול לכסות את מניעת הזיהום מהפג או שאין לזה כל השפעה וצריך אנטיביוטיקה אחרת? ושאלה לסיום, באם יש עליית חום לאחר יום וחצי מביצוע הפג, וחיצונית אין סימנים לזיהום במקום, עדיין יכול להיות שזה קשור לפג או שיש לחפש סיבה אחרת? תודה

נהוג לתת אנטיביוטיקה ונקומיצין דרך הפה בד"כ ניתן בשל זיהום ע"י חיידק שנקרה קלוסטרידיום. האנטיביוטיקה לא אמורה להיספג כך שלא מוריד סיכון לזיהום עורי במקום החתך יכול להיות קשור לביצוע הפג אך צריך לחפש גם סיבה אחרת התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה