גוף זר רדיו אופקי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/10/2014 | 23:43 | מאת: אוריאל

שלום בבדיקת CT אגן שבוצעה לצורך הדמיית העצם, נמצא דרך אגב גוף זר במעי: "במעי ברביע ימני תחתון, בצקום או במעי דק דיסטלי מודגם גוף זר רדיואופקי בחלקו של 1.9*0.6 ס"מ בעל טיב לא ברור - האם שן? " מה זה גוף זר רדיואופקי? והאם זה משהו שדורש בירור או טיפול או שאמור לצאת לבד מהגוף? זה עלול (או היה) עלול לגרום לנזק כלשהו? תודה

רדיואופקי אומר שבצילום נראה לבן. מדובר בגוף מוצק. יכול להיות הרבה דברים כולל שן או דבר אחר שבלעת בטעות. לעיתים גוף הנמצא מחוץ למעי כמו רסיס יכול להטעות. רוב הגופים הזרים במעי נפלטים בצואה ספונטנית. נדיר שנתקעים או גורמים לנקב. מומלץ בדיקת גסטרואנטרולוג שיעשה רויזה של הסיטי. מעקב הדמייתי - במידה ונראה בצלום בטן אז ע"י צלומים חוזרים (פחות קרינה מסיטי). במידה והגוף לא יוצא ספונטנית, ניתן לבצע קולונוסקופיה והוצאת הגוף התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה