ריח מהפה/לשון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/08/2014 | 11:40 | מאת: גל

שלום, אני סובל כבר שנים רבות מבעיה של ריח רע מהפה והלשון שמפריעה לי מאוד בתחומים רבים בחיים. בדקתי המון כיוונים במהלך שנים להגיע לפיתרון ללא הצלחה. רופא שיניים-הכל תקין. רופא אא"ג- הכל תקין. רופא גסטרואנטרולוג-ביצעתי גסטרוסקופיה פעמיים ללא ממצאים. בעברי עברתי 3 סבבים של טיפול משולש להשמדת חיידק הליקובקטר שהוכחד בסופו של דבר. יש לציין שאני עדיין סובל מכאבי בטן ויציאות לא טובות ולא סדירות מחוסר תיאבון וכל הזמן משתדל לאכול כדי לא לרדת במשקל. אם אני אוכל לפי הרעב האמיתי שלי אני ארד במשקל. השאלה שלי היא האם יש סיכוי ולו הקטן ביותר שבעיה מסויימת במעי הגס או המעי הדק יכולה לגרום לריח רע מהפה? כי אף פעם לא עברתי בדיקה כמו למשל קולונוסקופיה אלא רק בדיקה לדרכי עיכול עליונה גסטרוסקופיה. תודה רבה.

שלום רב לא מקובל לקשור בין ריח רע מהפה לממצאים בקולון. אם מדובר בחוסר איזון חיידקי, כגורם, אז פרוביוטיקה יכולה לעזור. יש לנסות לראות אם יש הטבה כאשר מקפידים על צחצוח פה, כולל חניכיים ולשון.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה