מבחן נשיפה: האם מותר לשתות חלב?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/08/2014 | 21:50 | מאת: אייל

לרופא, שלום רב. יש לי שאלה: ידוע לי שלפני מבחן נשיפה לגילוי חיידק הליקובקטר אסור לקחת תרופות סותרות חומצה כמו אומפרדקס או לוסק שאותה אני לוקח באופן כרוני כבר 5 שנים. מה לגבי חלב: התייעצתי עם מחלקת גסטרואנרולוגיה במכון רפואי רב תחומי גדול בחיפה (מרפאת לין בחיפה), שם אערוך את הבדיקה והם טענו שאין שום מניעה לשתות חלב ומוצריו, למרות שציינתי בפניהם שחלב הוא סותר חומצה. אני שואל אתכם כחוות דעת שניה : האם מותר לשתות חלב או לאכול ממוצריו? אם התשובה חיובית זה מצוין כי זה יקל על צרבת עזה שארגיש בשבוע שלפני מבחן הנשיפה. אם לא, אתאכזב מאוד אבל אם התשובה היא לא ואשתה חלב, הרי הבדיקה חסרת ערך. ולכן אני פונה אליכם בשאלה זו. תודה מראש

שלום לך אין מניעה בשתיית חלב לפני בדיקת הנשיפה להליקובקטר. שבוע טוב

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה