טיפול בטסטוסטרון לחולי שחמת כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/08/2014 | 12:50 | מאת: יצחק

שלום רב, אבא בן 73 חולה בשחמת כבד שסיבתה על רקע אלכוהולי כנראה. כתוצאה מכך הוא ירד דרסטית במשקל ושריריו מדולדלים מאד, והוא עובר ניקור מיימת אחת לשלושה שבועות כאשר במהלכה מנוקזים כ-7 ליטרים של נוזל ומקבל אלבומין לוריד. נמצא מתאים לטיפול TIPS. אחת ההמלצות הרפואיות שקיבלנו היא לבדוק רמת טסטוסטרון בדם ולשקול מתן טסטוסטרון. הייתי מבקש לדעת את דעתכם. תודה רבה.

שלום רב הספרות הרפואית אינה תומכת במתן טסטוסטרון במצבו של אביך. הטיפול הזה לא הוכח כעוזר לשיפור במצב הכבד או במשך החיים. אם הוא מועמד ל - TIPS - זהו הטיפול המקובל. כל טוב. שבת שלום

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה