ריבוי צואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/08/2014 | 13:39 | מאת: קורין

שלום אני בת 25, בריאה, לאחרונה התחלתי לסבול מריבוי מתן צואה המלווים בגזים. אני רגילה ללכת לשירותים כל בוקר אחרי הקפה וזהו. אך לאחרונה, לאחר הביקור הראשון, אני מרגישה חוסר התרוקנות והולכת שוב כשעתיים - 4 שעות אחרי. (נפח הצואה הוא רב) ולעיתים הולכת גם בלילה. אם לא מרגישה צורך אני אסבול מריבוי גזים גם בלילה כשאני ישנה. יש לציין שלא שיניתי את תזונתי. למה זה קורה? ואיך מטפלים במצב הלא נעים? תודה מראש

שלום לך נסי להבין מה בכל זאת השתנה באורח חייך. לגבי הגזים - יתכן שיש ריבוי חיידקים במעי, ממליצה לקחת פרוביוטיקה - כדור אחד ביום, בבוקר.אפשר לקנות בבית המרקחת. אם ישתנה המצב עוד לרעה - פני לבדיקת רופא.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה