שאלה לגבי בעיות קיבה וניתוחים בריאטרים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/06/2014 | 13:33 | מאת: אליהו

לד"ר ורז'ביצקי שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות על שאלתי. יש לי מזה כמה שנים בקע סרעפתי (hiatal hernia) וגם duodenitis כרונית שלאחרונה אף החמיר. מכיוון שאני חולה סוכרת ואינו מצליח לרדת במשקל בצורה משמעותית הוצע לי לשקול את האפשרות של אחד מסוגי הניתוח הבריאטרי שמבצעים כיום. שאלתי היא – האם לאור מצב הקיבה העליונה שלי כפי שמשתקף בשתי הבעיות שציינתי לעיל, ניתן לשקול ביצוע פרוצידורה בריאטרית כלשהי או האם פעולה כזו עלולה לגרום להחמרה במצב הנוכחי ואף לנזק כלשהו ולכן לא כדאי לשקול אותו בכלל? בתודה ומראש ובברכה, אליהו

04/07/2014 | 08:04 | מאת: ד"ר ויטלי ורז'ביצקי

שלום רב! השאלות נכונות, אך הכתובת לשאלות הנ"ל -כירורג מנתח. בברכה,

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה