פעילות מואצת במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/06/2014 | 21:34 | מאת: אלמוג

שלום וברכה! מאז ומתמיד מערכת העיכול בגופי תיפקדה במהירות (חילוף חומרים מהיר), דבר שהתאפיין בהליכות מרובות לשירותים (לרוב 3 פעמים ביום), כאבי בטן קלים כמעט כל יום, הרבה מאוד מהפעמים ישר אחרי שאני אוכל ארוחה או אפילו במהלכה יש כבר פעילות בבטן ולחץ שמשדר לי הגוף ללכת להתפנות. בתקופה האחרונה אף פיתחתי טחורים, עדיין אינה ידועה לי הסיבה, זה קרה מיד עם שיחרורי מצה"ל כאשר שיניתי את התזונה שלי לטובה, הרגלי השתייה שלי השתנו גם כן לטובה, והתחלתי להתאמן בחדר כושר באימוני כוח. הבעיה שלי היא כזאת, בתקופה האחרונה (בערך חצי שנה) כמעט כל יום אני נכנס לשירותים ישר אחרי שאני מתעורר/באמצע ארוחת בוקר, ולרוב גם ממש מיד לאחר ארוחת הבוקר שלרוב כוללת ביצים, לחם מלא וחומוס. ובנוסף לפעמיים האלו אני נכנס בין פעם אחת לשלוש נוספות כל יום. הפואנטה היא שאני עושה כל מה שנאמר לי לאכול, אוכל ארוחות מסודרות ובריאות, מלאות בסיבים אך עדיין יש לי כאבי בטן קלים והליכות רבות לשירותים שלפעמים היציאות מתאפיינות באוכל לא מעוכל ומתפזר, וכמעט אף פעם אין לי שילשולים או עצירויות אך בכל זאת יש טחורים. תוכלו בבקשה לייעץ לי מה לעשות כדי להיפתר מבעיות אלו לצמיתות? זה ממש מגביל אותי בחיי היום יום.

לפי הסיפור איני מבינה אם אתה מרגיש חולה או לא. אם המצב כזה מאז ומתמיד, או שיש תחושת קלקול. מציעה התייעצות מסודרת אצל תזונאי/ת. ואם כאבי הבטן משמעותיים - פנה לגסטרואנטרולוג להמשך בירור מערכת העיכול. בטחורים אפשר לטפל - פנה לרופא פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג לקבלת טיפול.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה