ניתוח בקע לחולה שחמת כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/06/2014 | 23:49 | מאת: ג'ק

שלום למומחים הנכבדים, אבי בן 72 חולה בשחמת הכבד ומבצע כל כ- 3 שבועות ניקור מיימת. לאחר בדיקות תקינות, נמצא מוכן לביצוע TIPS . בנוסף לשחמת יש לאבי בקע מפשעתי גדול מאוד שאינו כלוא. הרופאים המליצו לא לנתח אותו בכדי לתקן את הבקע היות וחששו להרדימו דבר שלדעתם מסוכן בשלב בו הוא סובל מהשחמת. שמעתי שישנה תרופה חדשה / ישנה שממעטים להשתמש בה לצורך הרדמה לניתוחים מסיבה כלכלית ..? שמה של התרופה "אולטיבה" והבנתי שבעזרת תרופה זו קל לנתח חולים במצבו של אבי. אני מבין את דאגת הרופאים אולם חייבת להיות דרך לפתור את בעיית הבקע של אבי. הבקע המפשעתי שלו גדול מאוד מאוד ! ומאוד מפריע לו בתפקוד . מה עלינו לעשות ? שאלה נוספת, מה היתרונות / חסרונות של TIPS ? האם זה מסוכן ? האם יש דרך אחרת להקל על מצבו של אבי ? תודה על תשובתכם,

אכן כל ניתוח מסוכן בחולה שחמת במצב מתקדם כמו זה שאת מתארת. התייעצות עם רופא מרדים תיתן מענה לשאלותייך על סיכוני ההרדמה ותרופות ההרדמה. במצב של שחמת מתקדמת עושים מעקף כלי דם של הכבד. הרופא המטפל אמור לספר לכם על יתרונות חסרונות הבדיקה. כמובן שתמיד ישנם סיכונים. אבל אם אין מוצא אחר - זו תשובה למצב חולי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה