שאלה לאחר ביצוע גסטרו+קולונוסקופיות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/03/2014 | 21:29 | מאת: ולאדה

שלום רב, אני בת 31 בריאה בדרך כלל ללא טיפול תרופתי קבוע. כחלק מבירור גסטרו עברתי לפני 4 ימים בדיקת גסטרו+קולונוסקופיות. שתי בדיקות יצאו תקינות, נלקחה ביופסיה מאנטרום להליקובקטר. ביצעתי בדיקה בערב ביום רביעי ויום למחרת התחילו תחושות לא נעימות מהגרון ועד פי הטבעת. הרגשה של דדלקת גרון שכואב לבלוע ולדבר, גזים ותחושת לחץ בבטן, חולשה כללית. פניתי לרופא שביצע את הבדיקות וביצעתי היום סיטי חזה/בטן/אגן לשלילת אוויר חופשי. הבדיקה יצאה תקינה ללא אוויר חופשי. האם באמת לוקח זמן להתאושש מהבדיקות האלו? מרגישה שהמעיים שורפות וכואבות. וגם אחרי אוכל יש רגישות. לציין שאין עצירות/שילשולים/דימום מהרקטום. כמה זמן לוקח להתאושש מזה? מודה מראש על התשובה

09/03/2014 | 21:34 | מאת: שאלה נוספת

האם מותר לקחת משהו להרגעת המעי כמו קלבטן או פחם?

12/03/2014 | 09:09 | מאת: ד"ר ויטלי ורז'ביצקי

בוקר טוב! כן, לוקח מספר ימים להתאושש. אין צורך בטיפול תרופתי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה