מחלת Achalasia

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/02/2014 | 19:00 | מאת: אורטל

אבי בן 55 ,לא שותה,לא מעשן,מטר 70 שוקל 73.לוקח תרופות נגד כולסטרול ולחץ דם. בחודשים האחרונים הוא התקשה לבלוע מזון ואף שתייה. לאחר בדיקות בליעה,ייעץ לו רופא גסטרואנטרלוגיה לקחת כדורים בשם OMEPRADEX40 פעם ביום -דבר שהקל עליו במידה רבה על הבליעה. לאחר בדיקת מונומטריה,נמצא כי הוא סובל ממחלת Achalasia. בעקבות כך,רשם לו הרופא את ה IKACOR 120 MG . אני נורא חוששת שכדורים אלו יכולים להזיק לו מאוד. האם אתם מכירים את המחלה הזאת ואולי יכולים לייעץ על דרך טיפול אחרת שנוכל לשאול את הרופא עליה? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי,תודה רבה.

שלום רב אני מקוה שאביך עבר גם בדיקת גסטרוסקופיה. צריך לשקול גם CT של חזה ובטן בהקשר הזה. לגבי הטיפול באכלזיה - ניתן לבצע הרחבה של הסוגר התחתון של הושט עם בלון מיוחד - בגסטרוסקופיה במכון הגסטרו. כל טוב

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה