בדיקת אנזים למדד לצליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/09/2013 | 21:07 | מאת: הילה

בתי בת 12 יש לה סוכרת 1 וצליאק. היא שומרת דיאטה מעל שנה וחצי. בבדיקות דם של לנוגדי האנזים Transglutaminase-IgA, במשך שנה בבדיקות, כ-4 בדיקות יוצאת תוצאה של 11.6 - 15.6 (כאשר טווח הנורמה הוא 0-7.19). סקרין צליאק בתחום הנורמה אחרי כחצי שנה של דיאטה. אני מבינה שהבת שלי נחשפה או נחשפת לצליאק. שאלתי, כמה זמן מאז החשיפה, יישאר לה נוגדני IgA? האם זה אומר שהיא ממשיכה להחשף ? או שזה מחשיפה חד פעמית ? איך יודעים ? על פניו נראה שרמת הנוגדן בכל זאת נמוכה, קרובה לנורמה. או שאני טועה ? איך להתייחס ?

מומלץ לפנות להערכה מסודרת במסגרת מרפאת גסטרו ילדים. *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה