שלשולים והקאות כרונים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/12/2008 | 09:42 | מאת: רד

אני כחודשים וחצי לאחר לידה ראשונה. אני לא מניקה. כ- חודש אחרי הלידה התחילו לי כל בוקר שילשולים והקאות. ביצעתי תרבית צואה שהייתה תקינה. הופנתי לגסטרואנטרולוג. התור הכי קרוב לוקח חודש. בנתיים היה לי כמה ימים של שיפור עד הפסקת השילשולים וההקאות ואז התחיל לי בהדרגתיות השילשולים שוב. ואז היו לי כמה ימים של הקאות ללא שילשולים. היום אני כמו בהתחלה משלשלת ומקיאה כל בוקר. כל פעם ששילשלתי לקחתי אמדיום אך למחרת שילשלתי שוב. כדורים נגד בחילות והקאות לא עזר לי. ביצעתי גם בדיקת דם לצליק, שני נוגדנים, שנמצא שלילי (יש לי במשפחה צליאק). תחילת התסמינים הייתי שמרתי על תזונה עוצרת. כאשר זה לא עזר הייתי בתזונה ללא דברי חלב. כאשר זה לא עזר הפסקתי לכמה ימים מוצרים עם קמח. גם זה לא עזר. אני רוצה גם לציין שאין לי תאבון ואני כמעט ולא אוכלת למרות שאני מכינה לעצמי אוכל ומנסה כל הזמן לאכול קצת. רציתי לשאול האם מוכרים התסמינים כאילו? האם הם יכולים להעיד על משהו? מה אני יכולה לעשות בנתיים עד שאני אראה רופא גסטרואנטרולוג?

התסמינים שאת מציינת בהחלט מציגים שקיימת בעייה כלשהי שמצריכה המשך בירור. עד שתגיעי לגסטרואנטרולוג שיכול לבדוק את מערכת העיכול פנימה, אפשר להמשיך ולחפש באמצעות רופא המשפחה סיבות הקשורות בזיהום או בדלקת במערכת העיכול: כדאי לקחת שוב בדיקות צואה לפרזיטים, לתרבית ולקלוסטרידיום, ולבדוק בדם מרכיבי דלקת ומצב כללי (ספירה, שקיעה, CRP ועוד) כמו גם עדות לזיהום חיידקי או ויראלי. רופא המשפחה יכול לעזור. יקל על הגסטרואנטרולוג אם יקבל תשובות אלה בהגיעך אליו. האם תינוקך בריא?

15/12/2008 | 09:02 | מאת: רד

התינוק שלי בריא. אמי חושבת שזה ממתח ועצבנות יתר. האם מוכר לך תופעות כאילו הקשורים למתח?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה