תקר בקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/02/2013 | 13:00 | מאת: יעקב

האם אין גוזמה בהפניות מסיביות לקולונוסקופיה ? מה אחוז הפגיעה בדופן המעיים במבביצוע הקולונוסקופיה בארץ ? והאם זה מצדיק את ההפניה הגורפת של כל מי שגילו מעל 50 או 55 לביצוע הבדיקה ?

קולונוסקופיה סקר הוכחה כיעילה בהורדת שכיחות סרטן מעי גס. בארץ אין הפניה גורפת של כל האנשים מעל גיל 50 לבדיקה. יש אומרים שפחות מדי אנשים מבצעים הבדיקה. אחוז התנקבות מעי מדווח בספרות כ 1 מ 2000. .*התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה