קולונוסקופיה וירטואלית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/12/2008 | 22:37 | מאת: צילי

שלום רב, בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית שעשיתי,נמצא פוליפ 2,5 ס"מ בכפל התחול,מה מידת אחוזי הצלחת הבדיקה לאמת את הממצא? בדיקה זו התבצעה בגלל שאני מטופלת בקומדין ,בת 67 ,הוסבר לי שעלי להפסיק נטילת הקומדין שבוע לפני בצוע בדיקה והוצאת הפוליפ ! שאלה נוספת ברשותכם: מזה מספר שנים מבצעת בדיקת אולטסאוד בטן,וכל התוצאות מראות אותו דבר פוליפ זעיר בדופן התחול3 מ"מ !!! האם יש קשר בין כפל התחול לדופן התחול?(למרות שהמיקום שונה) ואם יש קשר לבחילות שהן רק ממוצרי מתיקה? כשאני מפסיקה לשתות מתוק כעבור מספר ימים הבחילות חולפות. אשמח מאוד לקבל תשובה תודה ציל תשובה ממצא בגודל של 2.5 סמ בקולונסקופיה וירטואלית הינו בסבירות גבוהה מאד של ממצא אמיתי ולכן עליך לעבור קולונסקפיה אמיתית עם תיקון מנגנון קרישה , אין קשר בין פוליפ בכיס מרה ופוליפ במעי ופוליפ בכיס מרה אינו מחייב טיפול אלא מעקב בגודל גבוה מעל 1 סמ אן מרקם שונה בUS יש מקום לכריתה

02/12/2008 | 15:46 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

ממצא בגודל של 2.5 סמ בקולונסקופיה וירטואלית הינו בסבירות גבוהה מאד של ממצא אמיתי ולכן עליך לעבור קולונסקפיה אמיתית עם תיקון מנגנון קרישה , אין קשר בין פוליפ בכיס מרה ופוליפ במעי ופוליפ בכיס מרה אינו מחייב טיפול אלא מעקב בגודל גבוה מעל 1 סמ אן מרקם שונה בUS יש מקום לכריתה

02/12/2008 | 17:26 | מאת: צילי

רב תודות לך פרופסור פיירמן. תודה על תשובתך, שוחחתי היום עם הגאסטראולוג, בזמן הקרוב יבצע את הקולונוסקופיה באיכילוב, מקווה לטוב!!! מחלות רקע הפרעות קצב ,טכיקרדיה , פירפור פורוזדורים, בקע סרעפתי, לאחר התיעצות עם קרדיולוג הפסקת קומדין שבוע לפני ביצוע הקולונוסקופיה ! היום התחלתי טיפול בטמבוקור. שוב תודה ובהצלחה לרגל הפורום המבורך. צילי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה