משהו קשה ברביע ימין תחתון ,שמופיע ונעלם לסירוגין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/03/2011 | 16:24 | מאת: מ.

שלום רב, אני בת 41. לפני שנה נמצא אצלי קריפטוספורידיום בצואה. קיבלתי תרופה אנטי-פרזיטית, ומאז לא מוצאים אותו בצואה. אבל עדיין יש לי צואה מאד רכה ודייסתית בלי צורה מוגדרת, הרבה גזים, והרגשה לא טובה אחרי אכילה. מאז הזיהום בקריפטוספורידיום (גם לפני התרופה וגם עד עכשיו) יש לי את התופעה הבאה: אחרי אכילה- נהיה לי ברביע ימין תחתון של הבטן קרוב לעצם הasis, מעין גוש מוארך כמו נקניקיה, באורך של כ 5-10 ס"מ. אפשר ממש למשש משהו קשה שם ומוגבה מעל פני השטח (אני רזה). אבל אם לא אכלתי כמה שעות- ה"נקניקיה" הזו נעלמת לחלוטין והבטן שטוחה. באולטרהסאונד לא מצאו כלום, וגם לא במישוש אצל רופא. מה יכול לגרום למין גוש מוארך כזה ברביע ימין תחתון, שמופיע ונעלם לסירוגין? תודה מראש

06/03/2011 | 21:33 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

מאחר ובUS לא ראו דבר זה מעיד על גל פריסטלטי מישני לאוכל אבל יש לשקול קולונוסקפיה לבירור הממצא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה