כאבים בחילות וצמרמורות נוראיות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/12/2008 | 17:02 | מאת: eti

שלום ומזל טוב לפתיחת הפורום החדש. אני בחורה בת 38 עם סיטיס אונברסוס אנד קרטגנר סינדרום מזה כחודש יש לי צמרמורות נוראיות ובחילות הרופא עשה לי בדיקות דם ושתן והכל יצא תקין . לפניי כשבועיים החלו לי כאבים שמתחילים מאזור החזה ויורדים לכיוון מתחת לצלעות בצד ימין הכאב מתמקד בעיקר שם ואז יורד לסביב התבור תחילה לא התייחסתי לכאבים עם הזמן זה התחיל להציק מאוד בעיקר בלילות הלילה האחרון כבר היה מלווה בהקאות פניתי בבוקר לרופא והוא אמר (מבלי שום בדיקה מיוחדת )שזה מהקיבה ונתן לי המלצה לתזונה שתהיה מחולקת ל3 ארוחות ביום ובנוסף נתן לי אומפרדקס 40 מ"ג פעמיים ביום. ישלציין שאני לא אוכלת ארוחות קבועות בעיקר ארוחה אחת ביום וזה בסביבות השעה 16:00 בצהריים כמו כן אינני יכולה לאכול מטוגן מתוק או לשתות חלב אז הבחילות מתגברות ועימן הכאב ועוד דבר אינני אוכלת ירקות או פירות ואוהבת בעיקר דברים מתוקים שזה עושה לי צרבות נוראיות. האם לדעתכם האבחנה של הרופא הייתה נכונה?(בבקשה שימו לב היטב לצדדים שציינתי כי אצלי זה חשוב לאור העובדה שיש לי קרטגנר) האם זו באמת יכולה להיות הסיבה לצמרמורות ואם כן איך זה עובר? מה קשור הכאב מתחת לצלעות לקיבה? בתודה מראש תשובה התסמונת שלך אינה מסבירה את התלונה אין לשלול שמקורה בקיבה היה מקום לבירור נוסף , טיפול תרופתי הינו נותן מענה טוב לחלק ממחלות קיבה

02/12/2008 | 15:53 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

תשובה התסמונת שלך אינה מסבירה את התלונה אין לשלול שמקורה בקיבה היה מקום לבירור נוסף , טיפול תרופתי הינו נותן מענה טוב לחלק ממחלות קיבה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה