כאבים ברום הקיבה /גבול הסרעפת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/03/2009 | 00:35 | מאת: אור

פרופסור פיירמן שלום וברכה אני בת 40 בדיוק, במהלך החצי שנה האחרונה סובלת מכאבים פתאומיים באזור רום הקיבה והסרעפת. רופא המשפחה שלי שלח אותי לבדיקות רבות כגון: דם, אקג,לב במאמץ ,צילום ריאות ,לגסטרואנטרולוג שביצע בדיקת גסטרו ,צילום קיבה ובקיצור כל הבדיקות היו תקינות למעט חיידק הליקובקטור שכעבור הטיפול בו נעלם,אך לדאבוני הכאבים נמשכים, אמנם לא כל יום בעיקר מס' שעות אחרי אוכל. הלכתי לד"ר אריקם אף אוזן גרון שמצא לאחר בדיקה קנדידה בלשון אך טוען שאין קשר...אני נואשת ,אני נוטלת אומפרדקס ללא כל אבחנה שמא מדובר בחומציות כל שהיא למרות שאולקוס נשלל . שאלתי ,האם יכול להיות שיש לי רפלוקס יש לציין שבסמוך לכאבים יש לי גזים הסטריים וגם גרעפסים ומן תחושה של גוש בגרון. צילום גרון יצא שלילי. מה עושים? א נ א תשובתך. תודה ענקית אור.

02/03/2009 | 08:08 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

לאור שלום לפי תאורך נשללו כל הפתלוגיות אין לשלול רפלוקס אבל ללא תגובה לטיפול השאלה אם בוצע US של הבטן לשלילת אבני כיס מרה? מציע לחזור לגסטרואנטרלוג להערכה חוזרת

02/03/2009 | 13:21 | מאת: אור

מודה מאד לתשובתך..

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה