חתיכות קשות בצואה - דם סמוי?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/02/2009 | 08:36 | מאת: אביב

גיל 47. היציאות היו תמיד בסדר. בשבועות האחרונים חלק מהצואה בנוי מחתיכות קשות (במבנה של "צימוקים" גדולים). אני מנסה לבדוק מה שיניתי בתזונה, ואין משהו הנראה הגיוני. האם יתכן שזה נובע מדם סמוי? כשאני בודק דם סמוי - האם להעביר לבדיקה דגימה מהחלקים הקשים הנ"ל שבצואה, או מהצואה בעלת המרקם הרגיל? האם יתכן שזה מאכילת אוכמניות (אני התחלתי לאוכלם מדי יום לפחות כחודש לפני הופעת היציאות הקשות)?

25/02/2009 | 10:39 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

לאיב שלום לאור תלונה של שינוי בפעולת מעיים עליך לעבור קולונסקופיה לבדיקת דם סמוי יש ערך מוגבל בתלונה י אם זה חיובי עליך לעבור קולונסקפיה וגם אם זה שלילי

26/02/2009 | 13:12 | מאת: אביב

לפרופ' פיירמן, שלום תודה רבה הייתי אצל רופא המשפחה, והוא שאל אם הצואה שחורה יותר ואם יש ריח דוחה. כשהשבתי בשלילה, הוא אמר שבעיקרון אין גם צורך בבדיקת דם סמוי, ומספיק לקחת משהו לריכוך הצואה. אבל בכ"ז הוא הסכים לבדוק דם סמוי. כך שממנו כנראה לא אוכל לקבל בדיקת קולונסקופיה. אני חוזר על שאלתי הקודמת: בבדיקת הדם הסמוי, האם לקחת דגימה מהחלקים הקשים בצואה? כיצד היית מייעץ לי כן לקבל בדיקת קולונסקופיה?

26/02/2009 | 13:47 | מאת: אביב

יש לי סוכרת, ומדי פעם עלי לאכול או לשתות משהו מתוק מנפילת סוכר. השאלה אם בבדיקת הקולונסקפיה אין בחילות שלא יאפשרו לי לאכול ולשתות סוכר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה