כאבים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/12/2008 | 21:37 | מאת: אופיר

אני לא יודעת אם אני במקום הנכון, אבל אני מנסה.. שלום, שמי אופיר, בת 18. מזה כחודשיים אני סובלת מכאבי ראש וגרון, ללא תדירות קבועה. כלומר, יכול להיות שבוע שלא יכאב לי הראש אבל שלוש פעמים הגרון, ולהיפך. עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות, וכן הייתי אצל נוירולוג. לדעתה של רופאת המשפחה שלי, אני חולה בתסמונת התשישות הכרונית. האם זה נשמע לך הגיוני? יש לך אולי רעיון נוסף שיכול לגרום לכאבים כאלה? כמו כן, חשוב לציין שאני בד"כ עייפה, אבל זה לא חדש. זה בגלל כמות לא מספיקה של ברזל בדם וזה כך כבר שנים. דבר שני - גילו אצלי במקרה לפני שש שנים, באולטרסאונד לכליות, שיש לי אבן בכיס המרה בגודל של כ-5 מ"מ. הייתי במעקב ועשיתי צילומי אולטרסאונד כל חצי שנה בערך. גודל האבן נע רוב הזמן בין 5-6 מ"מ, איך בשנה שעברה גדלה לכ8 מ"מ. לפני כחודש התחילו לי כאבים חזקים בבטן עליונה (באמצע בהתחלה, ואח"כ גם בצד שמאל)/תחתית החזה. הכאבים עברו אחרי כמה שעות. חשוב לציין שככל הנראה סבלתי מאיזשהו וירוס באותה תקופה, כשכנראה התפרצה תסמונת התשישות הכרונית. לכן אולי הגוף היה במצב חלש ופגיע יותר. מאז, היה לי שבוע שקט מכאבי בטן, אבל אז הם חזרו. כל כמה ימים או אפילו כמה פעמים ביום, אבל כל פעם במקום אחר וסוג הכאב אחר. פעם היו לי כאבים בבטן התחתונה באמצע, דומה לכאבי מחזור (כאב עמום וממושך) ופעם בצד שמאל למטה, כאבים חדים. כאבים חדים בחזה/בטן עליונה וצד שמאל. עד כמה שאני יודעת, כשהאבן מתפרצת הכאבים אמורים להקרין לצד ימין של הגוף, ולא לצד שמאל ולאמצע. נשלחתי לעשות שוב אולטרסאונד ונמצא כי האבן הגיע לגודל של כס"מ. קודם כל, מה פשר הגדילה שלה? (פי שניים מהיום שגילינו אותה) והאם יכול להיות שהאבן היא זו שגורמת לכאבים למרות השוני במהותם (סוג הכאב ומיקומו) ולמרות שלא נמצא משהו חשוד בבדיקות אולטרסאונד או דם? בדקתי בנוגע לתסמונת התשישות הכרונית, שכנראה שאני סובלת ממנה, וראיתי שכאבי בטן הוא לא אחד מהסימפטומים. מה אתה חושב שיכול לגרום לכאבים? תודה מראש, אופיר.

15/12/2008 | 22:59 | מאת: דר' קופלמן

אין משמעות לזה שהאבן גדלה: יש גרעין של התגבשות שממשיך ליצור אבן הולכת וגדלה. לא זה מה שמחייב שיהיו לך סימפטומים. כדי לנתח את כיס המרה ולהוציאו נהוג לחפש קשר בין זה שיש אבן לבין כאבי בטן או תלונות אחרות. כדאי שרופא כירורג יבדוק את ביטנך ויתרשם אם קיים קשר בין כאבי הבטן (כשהם מופיעים) לבין כיס המרה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה