תולעים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/12/2008 | 10:11 | מאת: ליבי

שלום בני סובל מתולעים מזה כשנה. טופל מס' רב של פעמים ע"י ורמוקס. הוא וכל המשפחה. הטיפול עוזר לפרק זמן קצר עד ששוב נדבק מהגן. לאחרונה בעקבות מידע שקראתי שורמוקס היא לא תרופה שכדאי להשתמש בה כ"כ הרבה התחלתי לנסות טיפולים טבעיים. אחד מהם הוא טפטוף שמן זית מעורבב במיץ של שום על תחתונית ששמתי לו בתחתון למשך כל לילה. כשאני שמה לו את זה הלילות שלו ושלנו יפים. כשאני מפסיקה הוא חסר מנוחה כל הלילה. שאלתי מאוד פשוטה: האם התולעים יכולות להתרבות במעיים? או שחייבות לצאת לפי הטבעת על מנת להטיל את ביצהן. הרי בפעולה שאני עושה אני מבריחה(או יותר נכון ריח השום) אותן בחזרה פנימה. האם הן יכולות להתקיים שם? ליבי

אולי הסבר על מחזור חיי התולעת (אוקסיאוריס) יכול לענות על שאלתך. התולעת מתפתחת ובוגרת באזור הרקטום במשך 2-6 שבועות. הנקבה יוצאת לכיוון האנוס ומטילה את ביציה בין הקפלים - בעיקר בלילה (מה שגורם לגירוי ולגירוד). הביצה יכולה לשרוד באזור זה כ - 3 שבועות וכשהיא בוקעת התולעת הצעירה נודדת חזרה לרקטום פנימה. ברור שאם את מפריעה למחזור זה - ההתרבות מופרעת ופוחתת. שימי לב למשך הזמן הארוך יחסית - נראה לי שמי שיתמיד "ינצח".

05/07/2013 | 01:05 | מאת: א.ב.

בהמשך לתשובת הרופא: למה הכוונה בהתמדה? איך יש לקחת את הוורמקס? מהו העיתוי הנכון? האם לקחת מנה נוספת אחרי 10 ימים או אחרי שבועיים או בסדר אחר? יש הרבה דיעות והדבר לא ברור. האם בכלל הצלחתם להגיע ל"מתכון מנצח" או שהתולעת מנצחת את המדע.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה