גיארדיה למבליה- המשך

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/02/2009 | 14:19 | מאת: מיטל

שלום רב, בני בן 5 שוקל בערך 15 קילו קיבל פלאג'יל לטיפול בפרזיט גיארדיה למבליה ל-10 ימים, הפסקה 10 ימים, ושוב 10 ימים. כל יום 15 CC בבוקר ו-15 CC בערב (30 CC ביום כפול 20 ימים). שאלתי- האם המינון אינו גבוה מידי? מה הן תופעות הלוואי של מינון גבוה מידי? תודה רבה...

המינון נע בין 500 ל - 750 מ"ג ליממה לפי חישוב משקל גופו של ילדך. עכשיו חשבי לפי הריכוז לכל CC בבקבוק את המינון שקיבל. אם הטיפול הושלם ולא הופיעו תופעות לואי עד כה - אין מקור לדאגה ואין צורך לחפשן. לאחר טיפול אנטיביוטי משתנה אוכלוסיית החיידקים במעי ואפשר להשלים טיפול בפרוביוטיקה. לפחות יוגורט או אקטימל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה